POP UP Market

Gat in de Markt – POP UP Market

Vierde editie voor de markt voor sociaal en duurzaam ondernemers

Utrecht, 23 september 2016 – Na het succes van de afgelopen drie edities organiseert Gat in de Markt op zondag 30 oktober zijn vier editie. Met goede merken en mooie producten willen we een prachtige markt neerzetten met allemaal sociale en duurzame ondernemers! Allemaal met een persoonlijk verhaal, een verhaal dat de wereld een stukje beter maakt. De markt zal van 12:30 uur tot 18.00 uur plaatsvinden in het voormalige postkantoor op de Neude in hartje Utrecht.

 

Gat in de Markt biedt een podium aan sociale, duurzame en innovatieve ondernemingen.  Om zo de afzetmarkt voor hun producten, hun zakelijke netwerk en hun naamsbekendheid te vergroten. Iets wat hard nodig is, aangezien de Nederlandse overheid een van de weinige is van alle Europese landen die geen beleid hebben voor sociale ondernemingen. Desondanks komt er in deze sector steeds meer groei, iets waar wij graag een bijdrage aan willen leveren.

 

Deze keer biedt de POP UP Market een podium aan onder andere Tony Chocolonely, De Koekfabriek, Pepe Heykoop for Tiny Miracles & Kuyichi. Koekjes gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, papieren vazen en lampen die werkgelegenheid creëren in India en eerlijke en een duurzame markt creëren voor spijkerbroeken. Dit én nog meer is allemaal te zien op 30 oktober.

 

Op deze dag staat Utrecht in het teken van de Culturele Zondagen. Een overkoepelende organisatie waar in de stad op zes verschillende locaties evenementen worden georganiseerd. Gat in de Markt is hier een onderdeel van met een POP UP Market. Met de insteek: WIN WIN, shop de wereld uit het slop. Samen met The Color Kitchen en Local2Local, zal Gat in de Markt in het voormalige postkantoor staan. Een dag met veel gezelligheid, bijzondere verhalen op het pitchpodium en natuurlijk veel ondernemingen die hun producten aanbieden. Gat in de Markt verwacht dat er op deze hele dag zo’n 10.000 tot 60.000 bezoekers naar de WIN WIN-dag komen van Culturele Zondagen.

 

Gat in de Markt organiseert zijn markt een paar keer per jaar. Een dergelijk podium waar sociaal en duurzaam ondernemers bij elkaar kunnen komen om hun producten te verkopen is uniek voor Utrecht. De vorige editie vond afgelopen 22 mei plaats in de Stadstuin in Utrecht: Het Gat in het Zand Festival. Met 46 sociaal en/of duurzame ondernemingen, dit alles was een groot succes.

 

Enactus Utrecht is verantwoordelijk voor de organisatie van Gat in de Markt. Een studentenorganisatie die sociale ondernemingen opzet in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven en het onderwijs start. De eigen Enactus ondernemingen zullen hun producten op de markt vertegenwoordigen. Potjemet, Oma’s United & de nieuwste onderneming is Rebottled die oude wijnflessen omzetten in waterglazen, met vrouwen uit het leger des heils die weer willen participeren in de samenleving.

 

Kom een kijkje nemen, geniet van de inspirerende omgeving, of shop de wereld uit het slop bij de meest sociale en duurzame markt van Nederland!